Flygresa. Terror. Island.

Sitter på planet ner för ALL IN CANTE turren med norskt wi-fi och fick för mig att blogga lite. Det var återigen ett tag sedan.
Dyker upp lite roliga tankar, vid incheckningen på Terminal 2 så gör sig terrorn påmind. Den globala terrorskräcken och kombinationen flygplan bildar en helig allians för misstänksamhet. Inte mot utan för.

Det började redan 07.00 när Taxi STHLM chauffören som visste att körningen skulle till Arlanda lyssnar på koranen i CD format.
WTF 1?
Högt som fan. Han knäppte av det när jag öppnade dörren. En bit på vägen så frågade jag vad han lyssnade på "Arabmusik eller turch musik" frågade jag. Han tittade på mig i backspegeln och jag log.
Jag är själv turk påpekade jag och indirekt förmedlade nivån av min fråga. Typ jag har rätt att fråga på det sättet.
Vi började prata om islam och de olika nivåerna av uppskattning för den religionen. Jag är enligt hans åsikt en hobby muslim light, vilket stämmer.
Vad är du då, tänkte jag.
Under den färden började dock misstänksamheten gro som ett litet frö i mitt bakhuvud. Bäst att hålla koll på bagaget, han kanske lägger in en sko eller något annat i min olåsta oversized weekend väska.

Väl på plats får jag hjälp av trevlig, kvinnlig, värdinna med den datoriserade incheckningen.
Hon såg indonesisk ut. Dom är hardcore fanatiker. Hon surrade fast bagage tagen på väskan. Spelar ingen roll hur söt du är och hur mkt du ler. I am on to you!
WTF 2?.

Vid bagagedroppen fick jag hjälp av en semi iranska som satte dit name tagen på bagaget. Iranier, shiiter. Tyngaste.
Spelar ingen roll om du är sötare än din indonesiska kollega. You can´t fool me.
WTF 3?

Vid säkerhetskontrollen... löpande bandet övervakades av en arab som var inne i konversation med en arabisk kollega och råkade (?) titta bort när min dataväska röntgades.
WTF 4?
Skall jag be dom röntga den igen, tänkte jag. För att säkerställa att allt är i sin ordning. Eller? Självmål kanske. Kan sluta med kroppsbesiktning. Inte så pigg på det. Vill inte få en insmord näve i tarmen, det är ju inte ens lördag.

Inhandlade frukost där kassören var arab, latten gjordes av en kvinnlig arab.
Spelar ingen roll hur dryga ni är och att kaffet var pissljummet. Jag vet vad som är på gång!
WTF 5 & 6?

Bussen till planet kördes av en turk a like.
WTF 7?
Varför kör en turk a like en buss? (WTF 8?), det är över turk nivån.
-
Nu flyger vi över Tuskland där ca 2,5 miljoner invånare är icke tyskar. Solen skiner duktigt och det är helt molnfritt. Perfekt för en uppfinningsrik terrorist att SCUD missila planet. Jag vet att vi är högt uppe i luften men man kan aldrig veta. I skrivande stund ser jag dessutom ett mindre plan några nivåer längre ner. Han kanske kan ha hela planet fyllt med trotyl och köra in i oss?
WTF 9?

Hmmmm, nojjig?
-
Samtidigt har vi alla accepterat det faktum att Island återigen fukkar upp det för hela Europa. Det kanske är dom som är de riktiga terroristerna. Bara för att Storbritannien sa nej till ett EU lån och ni gick i konkurs måste ni väcka varenda vulkan med konstiga namn och förstöra för oss?
Varför inte invadera Island och plugga igen alla vulkaner? Askmoln.
Dom kanske är sura för att Island heter just is land och att Grönland fick heta grön land. Det borde ju vara tvärtom. Deras hat mot omvärlden kanske sträcker sig långt långt tillbaka i tiden. Vad vet om Island egentligen?
I skolan så matades man med Korpen flyger och "tunger kniver". Måste vara sjukt mkt inavel där, det kan man inte må bra av.
Måste snoka lite.

Min nästa blogg kommer troligtvis på söndag eller måndag då jag beskriver känslan över att ha vunnit pokerturneringen. Vad jag skall spendera pengarna på. DVS det som min fru låter mig få behålla.

Om inget förutsätt händer, inte oförutsätt utan förutsätt.

I am on to everyone!


RSS 2.0