Pråfffz. Like this!

I min familj har vi hotellfrukost råvaror/utbud varje morgon. Vi har bl.a. 2 olika sorters mellanmjölk. Varför undrar du?
Jag skulle vilja svara "För att vi kan" men svaret är "Inte fan vet jag".

Den ena sorten, vi kan kalla den ARLA, har reklam på baksidan (börjar bli lite amerikaniserat här i Sverige också)Arla gör reklam för sig själva. En Arla bonde är ekologisk enligt andemeningen. Ett barn till en ekologisk Arla bonde kan allt om det ekologiska. Ett 8 el. 9 årigt barn (minns inte exakt) till en ekologisk Arla bonde har skrivit på en teckning det barnet har gjort. På den teckningen står det "Naturen är vikdig".
Kontentan av Arlas ekologiska framtoning och deras Dan Brown meddelande är " Våra bönder är ekologiska och dåligt utbildade. Deras barn kan inte skriva 3 ord på svenska när dom är 9år men dom vet allt om hur man drar i en spena på ett ekologiskt och för kossan ett ergonomiskt sätt. Är du också analfabet? Välkommen till Arla. Vi vill att du är dum och outbildad. Då kan vi köpa din mjölk för 1,5kr/l och sälja till butiker för 6,96kr/l.

På den andra sorten, vi kan kalla den för SVENSK KO, finner vi också reklam. Där är det Naturskyddsrödstrumpestyrelsen som gör reklam. Tydligen så skövlar vi skogarna i vårt land på blåbär (W T F?). Det gör en björnhona väldigt ledsen, enligt bilden. Jag håller med, björnhonan ser väldigt ledsen ut.
Dock skiter jag högaktningsfullt i det, det ger liksom inte önskad effekt.

Mitt förslag är att sätta dit en thailändska istället.
En ledsen thailändska med texten "Vad ska jag plocka nu då?"
Då skulle folk haja till och sluta plocka blåbär i skogarna med sina barn, det är väl klart vi skall låta
dom små flinka asiatiska fingrarna tjäna storkovan när dom jobbar säsongsvis. 
För det måste väl dom göra? Vi svenskar skulle aldrig handla varor som tillverkats/plockats av lågbetalda människor. 
-
Läste också tidningen lördags, såklart handlade mittuppslaget om Melodifestivalen (f.d. Schlagerfestivalen - vad hände med den?) och de olika låtarna betygsattes av ett pråfffz. Proffs på musik. En låt fick ett plus. Alltså väldig dålig. Den låten gick tydligen vidare. Bra pråfffz. Don´t quit your dayjob.
Det lustiga att den dåliga låten var det en pokerspelare som bloggade om för ngn vecka sedan. Han eller hon rekommenderade folk att betta på den låten. Ordentligt dessutom. PROFFSET fick rätt. Samma proffs säger också att Erik Sade...Eriks Sats...En Sade. Erik Saade skulle vinna allt. Kanske värt att betta på det?
-
Har en lustig förhandling på gång också, får vara försiktig i återberättandet då det fortfarande är aktuellt.
Hmm.. låt oss säga att du vill köpa en tjänst av mig, du undrar vad den kostar samtidigt som du talar om att du inte har en stor budget. Du vet att det jag erbjuder kostar en slant, men du vill ändå ha min tjänst.
Jag ger dig ett kostnadsförslag, något rabatterad. För att jag ser eventuellt ett mervärde i det.
Du tackar för förslaget och avvaktar. Du återkommer med att presentera en motprestation i form av reklam. Du vill inte betala något alls. Du kommer att tala om för alla du känner hur bra utförd min tjänst är och att de som är närvarande vid själva utförandet är potentiella nya kunder. Jag kommer att få mkt att göra, du uppskattar det värdet till det 4 x mitt förslag till dig.
Jag påtalar att jag inte behöver tjäna mer under den här perioden och att jag är nöjd med mitt förslag som det är.
Du avvaktar och återkommer med ett nytt motbud. Jag får 1/3 av vad det är värt och fortfarande samma reklam. Jag tackar för erbjudandet men avböjer och tackar nej till hela förfrågan på grund överbelastning.
Du säger då - ok, du får 2/3 och samma marknadsföring. Nu har jag lackat till på Nordkorea/IAEA förhandlingarna och lämnar en ny offert som är högre än den första. Naturligtvis reagerar du och påpekar det höjda priset.
Jag talar om att priset har gått upp eftersom jag måste klona mig själv och det är den här offerten som gäller. Du säger att du vill ha min tjänst men att du inte vill betala mer än 2/3 enligt tidigare. Jag står fast vid den nya offerten. Du kan då tänka dig att betala enligt den första offerten. Jag säger att den inte längre gäller. Du erbjuder mig då hela ursprungliga beloppet + marknadsföringen. Jag tackar nej. Du dröjer lite till och accepterar mitt förslag, det nya.

Imorgon kommer jag att skicka en bekräftelse på beställningen och även peka på bokningsvillkoren som ger mig rätten till fri marknadsföring under själva utförandet av min tjänst. Jag tror att du kommer att gå i taket eftersom du garanterat inte läst bokningsvillkoren vid något tillfälle.
P R Å F F Z!

RSS 2.0