Lyxfällan & internetpoker

Jag zappade häromdagen och såg slutet på kulturprogrammet där folk med taskigt ekonomiskt omdöme hänger ut sig själva för alla intresserade.
Sluttampen när en av "ekonomipråffzen" står och pratar in i kameran, han påtalar för oss tittare hur viktigt det är för det berörda paret att deras låneansökan går igenom.
Han fortsätter att prata om paret framför paret. Det är asviktigt att lånet går igenom annars är det kaputt.
Kameran zoomar ut och vi får se att det är Nordea som är den eventuella räddaren. En folklig bank som verkligen bryr sig om den lilla människan med problem, ekonomiska problem.
Say waaat? En bank som kanske lånar ut pengar till några med 0kr i tillgångar, 0 koll på hushållning med resurser, 0 i säkerhet... det här skall bli jävligt intressant.
För om man har ordnad ekonomi, säkerhet och en fast inkomst och vill tex. lyxa till med att renovera ngt hemma eller bara slösa på onödigt gigimigi så får man ju kalla handen. Hur fn ska det gå för dom här 2 individerna?
Vi får följa med in i mötet med handläggaren, dagen till ära, glad och intresserad. Kameran påverkar honom inte, även om han tittar in i den ett par ggr.
Han inser problemet och att paret verkligen behöver det här lånet och mannen i kaputtkonstellationen pratar om sitt spelmissbruk som han har lämnat bakom sig. Banktjänstemannen nickar och tror att kaputtmannen talar sanning. Det är klart att han har slutat att spela.
Banktjänstemannen måste dryfta det hela med sin kollega och efter intefanvetjaghurlångtideftersomdetärklippt så kommer dom i sällskap in i det mysigt inredda rummet där mötet skall fortgå.
Den för dagen översminkade, överfönade kvinnliga kollegan påtalar att Nordea har en viss policy och att Nordea som verkligen bryr sig om den lilla människan med utan någon som helst kreditvärdighet har tagit ett beslut som är positivt för paret. DOM FÅR LÅNET!!
Nu har vi ca 50 000 människor i det här landet som helt plötsligt tror på allvar att dom kan söka sig till Nordea för att få hjälp med sin kassa ekonomi. Det vill säga 50 000 idioter. Det fattar väl ni själva att utan programmet och reklamen för bankjäveln hade dom garvat åt det här paret hela vägen från kassalinjen till fikarummet. I flera år.
En bank finns där för dig när du har allt du behöver. När du verkligen behöver hjälp då är du inte intressant.
Ändå är det vi konsumenter som har makten.  Men vi har inga cojones.
Hade Nordea haft the cojones nog att säga till paret i TV - " LOL, tyvärr, tvätta håret, skaffa dig en karaktär och ha ett bra liv. No cash for you" - då hade jag blivit kund hos Nordea direkkkt!
-
Ett annat jättestort L O L är internetpoker. Dessa utdragningar, dessa runner runner runner runner färger. Dessa hålpipor som har ett äckligt sätt att bli fulländade låga stegar på river när fi har pushat och man gjort en fantastisk syn preflop/flop/postflop. Dessa majestätiska, slowspelade floppade set som blir överkörda på river när man fått en all in mot sig på turn som man snap synat och the nasty klonk sitter för fienden. På river.
Internet. Internet och riverkort är en ohelig allians.
Jag hatar riverkortet. Det är djävulens påfund. Det är ett ondskans redskap, ett verktyg som leder till ångest och jihadtankar. Ett kort lika gott som yoghurt & vodka shotsen man drack på Turbine. Ett kort lika uppskattat som restskatt. Ett kort lika roligt som kräksjukan.

Den som uppfann randformeln tänkte inte på internetpoker. Nej då, på internet kör man en omvänd randformel.
Programmerare hög på Jolt Cola och Banana Skidz: "Hmmm, undrar hur många outs den här killen kan ha vid ett sådant här scenario? 4st, då får han en större procentuell chans att träffa ngn av sina ynkliga 4 outs. Haha. IRL my ass. Det är här det händer, här är jag gud.
Jaha, den här killen kommer att få KK efter att ha foldat 79 händer på raken, scenariot känner jag till. Han pushar på flopp, då måste dom här 2 tomtarna med 47o och 33 syna en helt blank flopp med överkort. Vem ska vi låta vinna? Ole dole doff..... vi låter 47o få en runner runner hålispålis stege. Justice!"
KK kan då whina om sin otur och peka på att det är poker, han är ju ändå bättre än alla andra på bordet och hade bara "otur" "man vill ju att fiskarna ska spela på det sättet för jag vinner lååååångsiktigt" och fiskarna kan slå sig själva på bröstet och säga "såååååja, jag visste det" och spela vidare med sitt fiskiga spel. Och dra ut. Igen och igen och igen.
Tills en dag då någon säger NEJ! "Jag tar inte mer skit från finniga Visual Basic programmerare och någon rysk inavlad mammutherde" Nu får det vara nog!
Det var därför the FBaaaIght stängde butiken för FTP. Bara därför.
Tills dess får jag spela på andra siter för att dra ut på river. Det finns några stycken.

RSS 2.0